wat is het

Integrale benadering van leefstijl gaat over meer dan eten, bewegen en rust.  Het gaat over energie, weerbaarheid en hoe je in verbinding staat met jezelf. Het raakt aan hoe je werkt, hoe jij je opstelt in relaties en wat je verlangt van jezelf. Wat vind jij belangrijk? Hoe hou je focus op dat wat je graag wilt veranderen zonder dat je er de hele tijd mee bezig bent?

Het lichaam is daarbij een belangrijke bron van informatie. Langdurige stress bijvoorbeeld zet zich bij de een vast in de schouders en een ander krijgt letterlijk pijn in de buik. Als je blij bent ga je lachen of zelfs juichen en springen (voetballers na een belangrijke overwinning kunnen bijna niet stilstaan!) en op een spannend moment staat het zweet in je handen. We gebruiken ook ons lichaam om emotie vorm te geven. Denk aan comfort-eating, hard werken of meer onzinnige televisie kijken dan je zou willen.

Leefstijl Coaching helpt je om fysieke signalen bewuster te ervaren en sneller te duiden. We vragen, luisteren, praten, spiegelen, wandelen, adviseren over voeding en beweging en steunen je ook buiten de sessies om.

Wat we van jou nodig hebben is een wens of verlangen om iets te veranderen.

 

Een voorbeeld uit de praktijk

Ik voel me best vaak gestrest, heb het gevoel dat ik te kort schiet. Er is gewoon te weinig tijd om in al mijn rollen zo goed te zijn als ik zou willen. Ik voel me bezwaard als ik precies om 5 uur vertrek van mijn werk, dus ga ik te laat weg waardoor ik me weer rottig voel naar mijn kinderen omdat ik ze laat ophaal van de opvang. Daarna heb ik geen zin en tijd meer om uitgebreid te koken dus haal ik iets gemakkelijks. En dat wordt steeds zichtbaarder op mijn heupen en buik. Ik schaam me daarvoor, zit niet goed in mijn vel en heb minder zin om te vrijen. Ben ook vaak moe ’s avonds. Dus voel ik me ook wat ver weg van mijn partner, die het ook niet altijd goed begrijpt. Om toch gezellig te zijn drinken we vaak wel een glas wijn en kijken we tv. Dan komen we weer even tot elkaar. Maar¬†eerlijk gezegd praten we niet echt samen. Ik weet natuurlijk ook wel dat ik dit juist wel zou moeten doen, maar ik heb geen energie om na zo een dag nog te gaan sporten ofzo. Maar zo doorgaan is een angstig perspectief, ik voel ongezond.